HR Tools & Extra's

Wet werk en zekerheid in de praktijk

De Wet werk en zekerheid wijzigt maatregelen op 4 terreinen: flexwerk, ontslagrecht, scholingsplicht en WW. Hier vindt u een overzicht van de hoofdpunten van de WWZ waar u in de HR-praktijk mee te maken krijgt.

Nieuwe regels arbeidsmarkt vanaf 2020

Vanaf 2020 wijzigen de regels voor vast, flex en ontslag. Want dan treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking.

De WAB is de opvolger van de WWZ en maakt enkele, nog maar net ingevoerde, regels uit de WWZ alweer ongedaan. De WAB is nog in behandeling bij het parlement, maar zal naar verwachting vanaf 2020 van kracht worden. In 2019 zal HR zich al moeten voorbereiden op de invoering van de nieuwe regels. Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

Een overzicht met hoofdpunten van de Wet arbeidsmarkt in balans, vindt u rechts naast dit artikel bij de links.

NB: kabinet wil WWZ ingrijpend wijzigen
Het kabinet Rutte III heeft plannen om de werking van de WWZ aan te passen. Zo is het voornemen om de periode waarna elkaar opeenvolgende tijdelijke contracten overgaan in een contract voor onbepaalde tijd, weer terug te brengen van twee naar drie jaar. Daarmee wordt de tweejaarstermijn van de Wet werk en zekerheid weer ongedaan gemaakt. Ook komen er aanpassingen in de transitievergoeding, de ww-opbouw en de proeftijd.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.