Een arbeidsovereenkomst legt de afspraken vast die u met de werknemer maakt. U kunt kiezen uit een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde- of bepaalde tijd. Sinds 2020 en augustus 2022 zijn enkele regels voor arbeidsovereenkomsten gewijzigd.

Wie personeel in dienst neemt, zal daarvoor in de meeste gevallen een arbeidsovereenkomst opstellen. Een arbeidsovereenkomst legt de afspraken vast die u met de werknemer maakt. Strikt genomen is een arbeidsovereenkomst op papier niet noodzakelijk, want mondelinge afspraken zijn ook geldig. In de praktijk leggen de meeste organisaties afspraken wel schriftelijk vast.

Aan u de keus of u de medewerker meteen in vaste dienst neemt (in dat geval sluit u met hem of haar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd), of dat u de medewerker eerst tijdelijk in dienst neemt, waarvoor u de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gebruikt.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.