HR Tools & Extra's

Arbeidsovereenkomsten, informatie

Een arbeidsovereenkomst legt de afspraken vast die u met de werknemer maakt. U kunt kiezen uit een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde- of bepaalde tijd.

Nieuwe regels arbeidsmarkt vanaf 2020

Vanaf 2020 wijzigen de regels voor vast, flex en ontslag. Want dan treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking.

De WAB is de opvolger van de WWZ en maakt enkele, nog maar net ingevoerde, regels uit de WWZ alweer ongedaan. De WAB is nog in behandeling bij het parlement, maar zal naar verwachting vanaf 2020 van kracht worden. In 2019 zal HR zich al moeten voorbereiden op de invoering van de nieuwe regels. Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

Een overzicht met hoofdpunten van de Wet arbeidsmarkt in balans, vindt u rechts naast dit artikel bij de links.

Wie personeel in dienst neemt, zal daarvoor in de meeste gevallen een arbeidsovereenkomst opstellen. Een arbeidsovereenkomst legt de afspraken vast die u met de werknemer maakt. Strikt genomen is een arbeidsovereenkomst op papier niet noodzakelijk, want mondelinge afspraken zijn ook geldig. In de praktijk leggen de meeste organisaties afspraken wel schriftelijk vast.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.