Een arbeidsovereenkomst legt de afspraken vast die u met de werknemer maakt. U kunt kiezen uit een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde- of bepaalde tijd. Sinds 2020 en augustus 2022 zijn enkele regels voor arbeidsovereenkomsten gewijzigd.

Hervorming arbeidsmarkt en arbeidsrecht 2024

De politiek heeft plannen om de arbeidsmarkt vanaf 2024 te hervormen. Er is een enorme waslijst aan plannen en ideeën gepubliceerd, met als gemeenschappelijk kenmerk dat die nog (verder) moeten worden uitgewerkt.

Wel is duidelijk dat vaste contracten (nog meer) de norm moeten worden. Flexcontracten verdwijnen en worden vervangen door het basiscontract. Een nieuw kabinet moet deze plannen invoeren in 2024; het is de vraag of die op deze manier door kunnen gaan.

Meer informatie hierover vindt u in de link naast dit artikel.

Wie personeel in dienst neemt, zal daarvoor in de meeste gevallen een arbeidsovereenkomst opstellen. Een arbeidsovereenkomst legt de afspraken vast die u met de werknemer maakt. Strikt genomen is een arbeidsovereenkomst op papier niet noodzakelijk, want mondelinge afspraken zijn ook geldig. In de praktijk leggen de meeste organisaties afspraken wel schriftelijk vast.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.