Download hier een model arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd als Word-document. Dit document is ook voorzien van een puntsgewijze toelichting. Sinds augustus 2022 wijzigt de informatie die u in de arbeidsovereenkomst moet opnemen.

Wijziging arbeidsovereenkomst per 1 augustus 2022

Sinds 1 augustus 2022 wijzigen verschillende aspecten van de Nederlandse arbeidswetgeving. Dat komt door een Europese richtlijn voor transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden die in alle EU-landen is ingevoerd. Meer over de gevolgen van de EU-richtlijn voor de Nederlandse arbeidswetten vindt u hier. 

Voor de arbeidsovereenkomst betekenen de regels, dat u over enkele zaken extra informatie moet opnemen in het arbeidscontract of het personeelshandboek. Een overzicht van de extra informatie die u per 1 augustus 2022 in uw arbeidsovereenkomst moet opnemen vindt u hier

Let wel op: u hoeft bestaande arbeidsovereenkomsten met uw werknemers niet te herzien. Wel kunnen werknemers met een bestaande arbeidsovereenkomst om de extra informatie vragen. Die moet u dan binnen een maand schriftelijk aan hen verstrekken.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt vaak als ‘tijdelijk dienstverband’ aangemerkt. Dit houdt in dat werkgever en werknemer een einddatum van de werkzaamheden vastleggen in de arbeidsovereenkomst.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.