HR Tools & Extra's

Ziektewet: werkgever blijft betalen voor zieke flexwerker

Sinds 2013 is de Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters (BeZaVa) ingevoerd, ook bekend als de Modernisering Ziektewet. De gevolgen van deze wet merken werkgevers sinds 1 januari 2014 in de praktijk. Het loont om meer aandacht te geven aan flexwerkers.

Tot voor kort verdwenen te veel flexwerkers aan het eind van hun contract ziek de vangnetregeling van de Ziektewet in. Dat kostte werkgevers toen nog niets, maar nu worden werkgevers aangeslagen voor zieke flexwerkers die de Ziektewet instromen. Met de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) wil de overheid de instroom van vangnetters in de WIA beperken.

Meer premie voor zieke flexwerkers
Werkgevers worden gestimuleerd om hieraan mee te werken doordat zij meer premie moeten gaan betalen zodra er meer flexwerkers in de Ziektewet zijn beland. De uitkeringslasten voor ziekte en arbeidsongeschiktheid van tijdelijke werknemers worden meer toegerekend aan de laatste werkgever.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.