Alcohol bedreigt de veiligheid en productiviteit en kan leiden tot medische, sociale en andere problemen. Deze checklist met uitgebreide toelichting helpt bij het opzetten van een duidelijk alcoholbeleid.

Alcohol op het werk bedreigt de veiligheid, haalt de productiviteit onderuit en kan leiden tot grote medische, sociale en andere problemen – zowel voor de werkgever als de werknemer. Verschillende factoren kunnen tot drankmisbruik op het werk leiden. Werkgevers kunnen proberen deze factoren te beïnvloeden, om zo de werknemer te helpen de weg naar verbetering in te laten slaan.

Alcoholgebruik is in Europa algemeen geaccepteerd. In Nederland drinkt ruim 90% van de beroepsbevolking wel eens en dit leidt in 5 van de honderd gevallen tot probleemdrinken of regelrechte verslaving. Hierdoor sluipen problemen met drank ook door de poorten van het werk. Werkgevers kunnen echter wel het nodige doen om het drankgebruik op (en voor) het werk tegen te gaan.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.