HR Tools & Extra's

Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E), stappenplan

Hier vindt u de stappen om tot een RI&E te komen. U beschrijft en ordent hiermee de arborisico’s in uw organisatie. Na toetsing stelt u een plan van aanpak op, dat u uitvoert binnen de organisatie.

RI&E en coronacrisis

Door het coronavirus is een nieuw arbeidsrisico ontstaan: mensen kunnen elkaar besmetten op de werkvloer. In het algemeen bent u als werkgever verplicht om arborisico’s op het werk vast te leggen in uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). U zou de coronacrisis dus kunnen gebruiken om uw RI&E te actualiseren met de coronamaatregelen binnen uw bedrijf gelden.

Dit kunt u bijvoorbeeld doen door bijzondere risico’s van het coronavirus te inventariseren en mogelijke oplossingen toe te voegen aan het bijbehorende plan van aanpak. Denk hierbij niet alleen aan 1,5 meter afstand en desinfectiemiddel, maar ook aan een gezonde thuiswerkplek en het voorkomen van bijvoorbeeld psychische klachten (door werk, stress of angst voor baanverlies) in deze bijzondere tijd.

Hopelijk hoeven de maatregelen niet al te lang te duren, maar het is toch voorstelbaar dat u enkele daarvan ook na de coronacrisis wilt handhaven. Door de betere hygiënemaatregelen blijken  ook minder besmettingen met andere ziektebronnen op te treden. Dit kan ook na de coronacrisis voordelen hebben voor het bedrijf, bijvoorbeeld doordat er zo minder uitval is door ziekte van personeel.

Om een goed arbobeleid te kunnen voeren moet de werkgever een overzicht opstellen van alle risico’s op de werkplek. Met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) moet het bedrijf gestructureerd de risico’s beschrijven en een plan van aanpak maken, zodat de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten en ongevallen tot een minimum worden voorkomen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.