Het voeren van arbeidsomstandighedenbeleid, is een verplichting voor iedere werkgever. Doel is om medewerkers veilig en gezond te laten werken. Hier vindt u een model Arbobeleidsplan met instrumenten die u kunt gebruiken bij het opstellen van uw arbobeleid.

Arbobeleid is het beleid dat de werkgever voert op het gebied van arbeidsomstandigheden. Doel van dit beleid is om medewerkers veilig en gezond te laten werken. De werkgever is volgens de Arbowet verplicht om hiervoor te zorgen. De werkgever stelt het arbobeleid op in samenwerking met de vertegenwoordiging van werknemers (ondernemingsraad, personeelsvereniging, vakbonden).

Dit Arbobeleidsplan vormt een overkoepelend overzicht van de afzonderlijke arbomaatregelen die de de organisatie heeft ontwikkeld. Het bundelt daarmee op hoofdlijnen de afzonderlijke arbomaatregelen.

Download
Bij dit onderdeel hoort een model van een meerjaren Arbobeleidsplan. U kunt de tekst van het Arbobeleidsplan hiernaast downloaden als Word-document. Vervolgens kunt u deze basis gebruiken om aan de wensen van uw organisatie aan te passen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.