In dit voorbeeld ziekteverzuimprotocol, staat de procedure beschreven voor de aanpak en werkwijze rond ziekteverzuimbegeleiding en reïntegratie. U kunt het protocol eenvoudig aanpassen aan de wensen van uw eigen organisatie, eventueel in overleg met uw bedrijfsarts of Arbo-dienst.

De basis voor verzuimbegeleiding is het ziekteverzuimbeleid, waarvan het verzuimprotocol wordt afgeleid. In het protocol beschrijft u wat er van medewerkers (en managers) bij ziekte verwacht wordt. Dat begint bij de procedure van ziekmelding en gaat vervolgens de acties langs die nodig zijn bij langduriger verzuim.

Het protocol beschrijft bijvoorbeeld het huisbezoek, de spreekuren en het telefonisch contact met de zieke medewerker. In het protocol staan verder belangrijke acties en termijnen die gelden bij de reïntegratie van langdurig zieke medewerkers (zoals die staan in de Wet verbetering Poortwachter).

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.