In dit praktische hulpmiddel voor het schrijven van een HRM beleidsplan, staan 10 bouwstenen om tot een strategisch HRM beleid te komen. Deze bouwstenen kunt u afhankelijk van uw situatie verder invullen en vormgeven. Ook is een handleiding toegevoegd en een HRM beleidsplan voorbeeld.

Als organisaties groter en complexer worden, is het niet meer voldoende om de personeelsfunctie alleen beheersmatig uit te voeren. Natuurlijk moeten de p-dossiers en de salarisbetalingen op orde zijn, maar als werkprocessen complexer worden, is het van belang om de verschillende HR-instrumenten op een samenhangende manier in te zetten zodat deze zowel de organisatie als het personeel zoveel mogelijk profijt opleveren.

Grotere organisaties hebben vaak meerdere HR-beleidsmedewerkers in dienst die op allerlei deelgebieden uitgebreide plannen schrijven. Kleine organisaties beschikken hier niet over. Daar is vooral een snelle en praktische aanpak van belang om een effectief personeelsbeleid te realiseren.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.