Dit plan biedt hulpmiddelen om het HR-beleid aan te passen of te verbeteren. Bij dit verbeterplan kunt u ook de Checklist evaluatie personeelsbeleid gebruiken.

Na het invullen van de checklist evaluatie personeelsbeleid heeft u een beeld gekregen van de sterke en zwakke punten van het HR-beleid in uw organisatie. Dit inzicht kan dienen als hulpmiddel om te bepalen welke punten in het personeelsbeleid u het eerst wilt aanpakken. In overleg met het management, kunt u vervolgens prioriteiten stellen en een plan van aanpak maken.

Hieronder staan per onderdeel verwijzingen naar personeelsinstrumenten in Tools & Extra’s, die u kunt inzetten voor verbeteringen. Let er wel op dat u, waar nodig, de ondernemingsraad inschakelt. Het kan ook een goed idee zijn om leden van de OR vroegtijdig bij de plannen te betrekken. Dit is mede afhankelijk van de aard en omvang van de wijzigingen die u wilt doorvoeren.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.