HR-beleid is alleen effectief als we de context meenemen waarin de organisatie opereert. Het moet bijdragen aan het werkplezier van werknemers, zodat zij voor de organisatie behouden blijven. Bedrijven moeten innoveren, investeren in hun personeel en HR moet weer mensgericht gaan werken. De HR-adviseur gaat werknemers daarbij begeleiden.

Als je wilt weten hoe tevreden de medewerkers zijn, is het een goed idee om ze ook eens te vragen waarom ze een functie zoeken bij een andere werkgever en wat ze daarin zo aantrekt. Vaak willen werknemers die een andere baan zoeken, hun opgedane kennis en ervaring verzilveren en bij de nieuwe werkgever wel wat meer verdienen.

Maar bij hun keuze voor een andere werkgever, tellen veel meer aspecten dan arbeidsvoorwaarden alleen. En daar wordt het interessant, als u personeel liever voor de organisatie wilt behouden. Want meer salaris bieden is relatief eenvoudig, maar een aantrekkelijk werkklimaat is niet met geld te koop. Dat vergt een menselijke benadering met mensgericht HR-beleid, waarin medewerkers zich thuis voelen en optimaal kunnen presteren.  

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.