HR Tools & Extra's

WAB: hoge en lage WW-premie afhankelijk van contractvorm

Met de invoering van de WAB wordt het voor werkgevers vanaf 2020 aantrekkelijker om werknemers in vaste dienst te nemen. Want voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd betaalt u een lagere WW-premie.

WIJZIGING CORONACRISIS

Let op: vanwege de coronacrisis moeten de meeste organisaties afschalen, maar er zijn ook plekken waar personeel veel moet overwerken (zoals in de zorg). Normaal gesproken, moet bij te veel overwerk alsnog de hoge WW-premie worden afgedragen. Het kabinet werkt aan een maatregel om dit in 2020 te corrigeren voor organisaties die door de coronacrisis hun medewerkers extra hebben moeten laten overwerken.

Voorheen werd de WW-premie per sector berekend en afgedragen. Sectoren met een hoge uitstroom naar de WW betaalden meer premie dan andere sectoren. Maar vanaf 1 januari 2020 vervalt de sectorpremie en gaat u een hoge WW-premie betalen voor werknemers met een tijdelijk contract en een lagere voor medewerkers in vaste dienst. Daarmee maakt de WAB het aantrekkelijker om werknemers in vaste dienst te nemen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.