HR Tools & Extra's

Addendum arbeidsovereenkomst WAB, model

Met de komst van de WAB per 1 januari 2020, gaat u voor werknemers met een vast dienstverband de lage WW-premie betalen. Soms werken medewerkers wel in vaste dienst, maar hebben ze nog een ‘oud’ arbeidscontract voor bepaalde tijd. U hoeft dan geen nieuw contract te maken, maar kunt volstaan met dit addendum.

In de praktijk komt het nogal eens voor dat u werknemers in dienst hebt die eerst in tijdelijke dienst waren, maar daarna in vaste dienst zijn gekomen zonder dat daarvoor een nieuwe arbeidsovereenkomst op schrift is gesteld.

LET OP: Drie maanden extra tijd om addendum te maken voor lage WW-premie

Werkgeversorganisaties hebben aan de bel getrokken dat het niet lukt om op tijd klaar te zijn voor deze maatregel. Daarom krijgen werkgevers drie maanden extra de tijd om hun administratie op orde te brengen voor de lage WW-premie.

In samenspraak met de Belastingdienst geeft minister Koolmees daarom drie maanden extra tijd om te voldoen aan de administratieve vereisten voor de lage WW-premie. Dat schrijft hij op 9 december 2019 in een brief naar de Tweede Kamer.

Concreet betekent dit dat werkgevers vanaf 1 januari 2020 de lage WW-premie mogen afdragen, ook als de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd nog niet schriftelijk is vastgelegd, of als het addendum nog niet door beide partijen is ondertekend.

In zulke situaties kunnen werkgevers in de loonaangifte de indicatierubriek ‘schriftelijke arbeidsovereenkomst’ vullen met ‘ja’. Dit geldt alleen voor arbeidsovereenkomsten van werknemers die vòòr 1 januari 2020 in dienst zijn getreden; voor andere arbeidsovereenkomsten geldt de coulance niet.

Als niet voor 1 april 2020 aan deze voorwaarden is voldaan en de arbeidsovereenkomst nog wel voortduurt na 31 maart, is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 alsnog de hoge WW-premie verschuldigd.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.