Download hier de model-arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als Word-document. Dit document is ook voorzien van een puntsgewijze toelichting. Sinds augustus 2022 wijzigt de informatie die u in de arbeidsovereenkomst moet opnemen.

Hervorming arbeidsmarkt en arbeidsrecht 2024

De politiek heeft plannen om de arbeidsmarkt vanaf 2024 te hervormen. Er is een enorme waslijst aan plannen en ideeën gepubliceerd, met als gemeenschappelijk kenmerk dat die nog (verder) moeten worden uitgewerkt.

Wel is duidelijk dat vaste contracten (nog meer) de norm moeten worden. Flexcontracten verdwijnen en worden vervangen door het basiscontract. Een nieuw kabinet moet deze plannen invoeren in 2024; het is de vraag of die op deze manier door kunnen gaan.

Meer informatie vindt u in de link naast dit artikel.

Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt vaak als ‘vaste dienst’ aangemerkt. Dit houdt in dat werkgever en werknemer geen einddatum van de werkzaamheden vastleggen in de arbeidsovereenkomst.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.