Arbeidsovereenkomst: voorbeeld aanzegbrief wel/niet verlengen arbeidscontract

Het tijdelijke dienstverband eindigt ‘van rechtswege’, maar sinds 1 januari 2015 moet de werkgever een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van zes maanden of langer wel schriftelijk aanzeggen.

Met de aanzegging informeert de werkgever de werknemer of zijn arbeidsovereenkomst al dan niet zal worden verlengd. Deze aanzegging moet u minimaal één maand voor het aflopen van de arbeidsovereenkomst doen. Als u de arbeidsovereenkomst wilt voortzetten, moet u in de aanzeggingsbief meedelen onder welke voorwaarden u dat wilt doen.

Als u deze aanzegtermijn niet in acht neemt, moet de werkgever aan de werknemer het loon betalen over de periode dat de werkgever te laat is met de aanzegging, tot maximaal één maandsalaris.

Aanzeggen altijd schriftelijk!
Het staat al in de wet, maar onlangs heeft de Hoge Raad nog eens bevestigd dat aanzeggen altijd schriftelijk moet gebeuren, ook als de werknemer helemaal geen nadeel ondervindt. Als de werkgever niet correct een maand voor afloop van het tijdelijke contract schriftelijk aanzegt, moet hij een aanzegvergoeding betalen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.