Solliciteren, nieuwe manieren

Het sollicitatieproces moet sneller, want kandidaten willen in het ‘hier en nu’ solliciteren en minder tijd besteden aan het schrijven van een motivatiebrief. Dat komt ook omdat steeds meer kandidaten via hun smartphone solliciteren. Een lang sollicitatieproces kan dan een drempel zijn voor goede kandidaten.

Door groei of vervanging in het bedrijf is er ruimte voor nieuwe werknemers. Je hebt het functieprofiel klaar en de vacaturetekst geschreven, nu kunnen de aanmeldingen binnenstromen. Hoewel het internet vol staat met tips en tricks over het verbeteren van het sollicitatie proces, lijkt deze manier van solliciteren nu achterhaald. Benieuwd naar nieuwe manieren van solliciteren? Hier lees je hoe je kan inspelen op de behoefte naar nieuwe sollicitatie processen.

Sneller sollicitatieproces nodig
Traditionele wervingskanalen verschuiven naar nieuwe, snelle methoden. De recruitmentwereld is een stuk dynamischer geworden, mede door de invloed van sociale media. Dit vraagt om een ander en sneller sollicitatieproces. Kandidaten willen in het ‘hier en nu’ solliciteren en zodoende minder tijd besteden aan het schrijven van een motivatiebrief. Ook kan een lang sollicitatieproces een drempel zijn voor goede kandidaten.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.