Sollicitaties: zes brieven of mails om ze af te handelen

Deze 6 standaardbrieven of -mails voor de sollicitatieprocedure helpen u op weg bij het uitnodigen en afwijzen van kandidaten. Hier vindt u een ontvangstbevestiging, een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek, drie verschillende afwijzingsbrieven en een brief om sollicitaties in portefeuille te houden.

Een zorgvuldige sollicitatieprocedure maakt de kans op het aannemen van de juiste kandidaat aanmerkelijk groter. Tijdens die procedure is er voor de P&O-afdeling veel werk te verzetten: een waterdichte planning maken, kandidaten uitnodigen, sollicitatiedossier maken, sollicitanten afwijzen en de juiste kandidaat aannemen.

Een zorgvuldige procedure is niet alleen goed voor het imago van de organisatie naar ‘buiten’, maar ook een kans voor P&O om binnen de organisatie te laten zien wat het kan. Deze standaardbrieven voor de sollicitatieprocedure helpen u op weg bij het uitnodigen en afwijzen van kandidaten.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.