De sollicitatiecode staat voor een eerlijke en transparantie werving- en selectieprocedure. Deze code is bruikbaar voor alle professionals in de arbeidsbemiddeling.

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling (NVP) geeft al jaren de Sollicitatiecode uit. De NVP doet dat in samenspraak met de Stichting van de Arbeid, het overlegorgaan van vakbonden en werkgeversorganisaties. De laatste, meest recente, versie van de code dateert alweer uut 2020.

De NVP wil met de code een handvat bieden voor een ‘transparante en eerlijke werving- en selectieprocedure’. Arbeidsorganisaties zijn niet verplicht om de sollicitatiecode toe te passen, maar de inhoud van de code wordt wel gezien als een algemeen aanvaarde norm voor een beschaafd verloop van de sollicitatieprocedure. De werkgevers- en werknemersorganisaties roepen hun leden dan ook op om de sollicitatiecode te hanteren. Het staat bedrijven vrij om de code naar eigen inzicht aan te passen aan de wensen en behoeften van de organisatie.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.