Flink wat sollicitanten leuken hun CV te veel op. Reden genoeg om zorgvuldig de CV`s te checken. Internet biedt hier veel mogelijkheden voor. Let wel op de regels voor privacy. Hier ziet u hoe dat moet.

Het CV is een belangrijk middel om de achtergrond van sollicitanten te leren kennen. Daarom moet de recruiter blindelings op een CV kunnen vertrouwen. In de praktijk blijken sollicitanten hun CV vaak wat te verfraaien. Daar houden de meeste recruiters wel rekening mee. Anders wordt het, als blijkt dat de kandidaat volstrekt onjuiste gegevens op het CV heeft geplaatst.

Onderzoeken hierover geven geen eenduidige uitkomsten, maar uit de cijfers blijkt wel dat tussen de 20 en 40% van de sollicitanten onwaarheden toevoegt aan het CV. Alle reden dus, om de gegevens op het CV goed te controleren. Wie niet de juiste kandidaat aanneemt, kan tenslotte te maken krijgen met kosten van ontslag, nieuwe wervingskosten en de kosten die verloren zijn gegaan aan productie.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.