In steeds meer cao's staat dat doorwerken na de pensioenleeftijd is toegestaan. Maar vaak loopt het arbeidscontract juist ‘van rechtswege’ af bij het bereiken van de AOW-leeftijd. Gebruik dan deze arbeidsovereenkomst om een AOW-gerechtigde werknemer (weer) in dienst te nemen.

Als een werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, mag de werkgever van de wet de arbeidsovereenkomst opzeggen, zonder toestemming van het UWV of de kantonrechter. Dat mag bij het bereiken van de AOW-leeftijd, maar ook nog daarna.

Als u dat wilt, kunt u het bestaande dienstverband door laten lopen. Dit is een handige manier om een waardevolle werknemer nog een tijdje voor de organisatie te behouden, terwijl u als werkgever de vrijheid houdt om eenzijdig op te zeggen. Kijk wel altijd in uw cao of dit ook voor uw sector/organisatie geldt en wat daarover precies is afgesproken.
Als u het dienstverband na verloop van tijd dan wilt stoppen, kunt u  eenvoudig een opzeggingsbrief sturen onder verwijzing naar het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. 
Een model opzeggingsbrief hiervoor, vindt u ook in HR Tools & Extra's. Zie hiervoor de link naast dit artikel.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.