Coronacrisis: opletpunten noodpakket voor HR en maatregelen tot 28 april 2020

De bestaande maatregelen voor de coronacrisis zijn verlengd naar 28 april 2020. HR-professionals houden het druk met de maatregelen uit het noodpakket voor de coronacrisis. Niet meer fysiek vergaderen, meer arbomaatregelen nemen en werknemers die verplicht thuis moeten blijven als een huisgenoot ziek is. Sommige regels zijn eenvoudiger: tot 1 juli 2020 komt er uitstel voor het opstellen van een addendum voor het verkrijgen van de lage WW-premie. Hierbij een update van de opletpunten voor HR-professionals.

De maatregelen die het kabinet neemt om de verspreiding van het coronavirus te controleren, gelden voor de komende drie maanden, waarbij 28 april en 1 juni cruciale data zijn. Het noodpakket voor behoud van bedrijvigheid en werkgelegenheid gaat vanaf 6 april echt van start. Als daar reden voor is, kunnen de noodmaatregelen worden aangepast en verlengd.

Uiteraard is het belangrijk dat HR-professionals kennis hebben van alle maatregelen uit het noodpakket, maar hieronder belichten we een aantal opletpunten voor de HR-praktijk.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.