HR Tools & Extra's

Coronacrisis: opletpunten noodpakket voor HR en maatregelen 23 maart 2020

HR-professionals krijgen het druk met de maatregelen uit het noodpakket voor de coronacrisis, bovendien komen daar nog de aanscherpte maatregelen van 23 maart bovenop. Niet meer fysiek vergaderen, meer arbomaatregelen nemen en werknemers die verplicht thuis moeten blijven als een huisgenoot ziek is. Sommige regels worden eenvoudiger, terwijl er tot 1 juli 2020 uitstel komt voor het opstellen van een addendum voor het verkrijgen van de lage WW-premie. Hierbij een update van de opletpunten voor HR-professionals.

De maatregelen die het kabinet neemt om de verspreiding van het coronavirus te controleren, gelden voor de komende drie maanden, waarbij 6 april en 1 juni cruciale data zijn. het noodpakket is gericht op het behoud van bedrijvigheid en werkgelegenheid. Als daar reden voor is, kunnen de noodmaatregelen worden aangepast.

Uiteraard is het belangrijk dat HR-professionals kennis hebben van alle maatregelen uit het noodpakket (zie de link naast dit artikel), maar hieronder belichten we een aantal opletpunten voor de HR-praktijk.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.