Alle elementen van een Sociaal Plan bij elkaar gebracht in een voorbeeld-document dat u kunt downloaden. Dit document kan als basis dienen voor nadere uitwerking binnen uw organisatie.

Personeelsnet heeft alle elementen van een Sociaal Plan bij elkaar gebracht in een voorbeeld-document dat u kunt downloaden.

Als uw bedrijf reorganiseert, verhuist of onderdelen afstoot, kunt u een sociaal plan maken met collectieve regelingen en voorzieningen voor het achterblijvende en vertrekkende personeel. Een sociaal plan is niet wettelijk verplicht, maar soms staat die verplichting wel in de cao. In de cao kan dan ook staan welke punten u precies in het sociaal plan moet opnemen.
 
Een sociaal plan sluit u meestal af met de vakbonden die actief zijn in uw bedrijf; eventueel kan het ook in overleg met de ondernemingsraad.  Voor de werknemers die ontslagen worden, regelt het sociaal plan onder meer:

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.