Hybride werken: omgaan met werkonderbrekingen, checklist

Onderzoek wijst uit dat er 6 typen verstoringen zijn voor thuiswerkers. Hier vindt u aanbevelingen voor managers en medewerkers waardoor thuiswerken in de praktijk zo soepel mogelijk kan verlopen.

Er zitten onmiskenbaar veel voordelen aan hybride werken, zowel voor de werknemer als de werkgever. Maar bij de keuze voor de werkplek, op kantoor of thuis, moet rekening worden gehouden met mogelijke onderbrekingen die het thuiswerken kunnen verstoren. Bijvoorbeeld als een collega belt met een probleem, maar ook wanneer een bezorger aan de voordeur staat of een ziek kind je werkkamer binnenloopt. Onderzoekers vonden uit dat er 6 typen verstoringen zijn voor thuiswerkers.

Onderzoek gepubliceerd in de Journal of Applied Psycholgy laat zien dat onderbrekingen bij thuiswerken zijn toegenomen, nu meer collega's niet op meer op kantoor werken. Dit heeft invloed op het welzijn van thuiswerkers, de kwaliteit van hun werk en de totale productiviteit.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.