HR Tools & Extra's

Thuiswerken, zes lessen voor HR

Nu veel mensen weer vanuit huis werken, is extra aandacht voor het welzijn van de thuiswerkers noodzakelijk. Managers moeten hun sturing aanpassen en HR moet bewuster omgaan met beleidsinstrumenten. Want niet alle werknemers presteren even goed vanuit huis. Sommigen worden er zelfs heel erg ongelukkig van. In de afgelopen tijd probeerden onderzoekers de gevolgen van thuiswerken in kaart te brengen. Hier ziet u welke zes lessen ze met ons delen.

Nederland is bezig met het “grootste thuiswerkexperiment ooit”. Dit stelt SER-voorzitter Mariëtte Hamer over de grootste gedwongen werkplekverhuizing van kantoor naar huis in de afgelopen maanden.  Zij nam het initiatief voor de Denktank Coronacrisis.

Zes lessen over thuiswerken
De denktank adviseert de regering om thuiswerken in deeltijd te faciliteren en te onderzoeken wat daarvoor nodig is. De eerste onderzoeken over hoe werknemers thuiswerken beleven, hebben inmiddels resultaten opgeleverd. Hieronder geeft Personeelsnet een samenvatting van de zes lessen die onderzoekers hebben geleerd over thuiswerken in coronatijd.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.