Met de werving en opleiding van nieuwe medewerkers is veel tijd en geld gemoeid. Het is het veel zinvoller om aandacht te geven aan beter personeelsbeleid waardoor de bestaande medewerkers bij het bedrijf blijven. Hier vindt u 12 creatieve en effectieve strategieën om medewerkers voor de organisatie te behouden.

Als de arbeidsmarkt krap is, moeten werkgevers veel geld uitgeven aan het werven, inwerken en opleiden van nieuwe medewerkers. Naast de kosten, gaat zo ook veel tijd verloren die anders besteed zou zijn aan de klanten en aan productontwikkeling. 

HR-professionals kennen het belang van een evenwichtig werkklimaat met tevreden werknemers. Echte aandacht voor de wensen en ontwikkelingsmogelijkheden van het personeel betaalt zich altijd uit in betere dienstverlening en grotere creativiteit. Voorwaarde is wel dat het HR-beleid naadloos past bij de opbouw van het personeelsbestand en de koers van de organisatie, want wat voor het ene bedrijf werkt, werkt misschien niet bij het andere.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.