Onboarding, medewerkers inwerken vanuit huis en op kantoor

Een nieuwe collega die zich snel thuis voelt, zal eerder een optimale bijdrage kunnen leveren aan de organisatie. Een passend onboardingprogramma, kan ervoor zorgen dat de nieuwe medewerker snel is ingewerkt. Nu medewerkers steeds meer vanuit huis werken, is het verstandig om uw onboardingprogramma daarop aan te passen.

De vorm van onboarding die u kiest is afhankelijk van de omvang van de organisatie:

  • Grote organisaties kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een gezamenlijk programma voor alle nieuwe medewerkers op te stellen die per maand binnenkomen, waarbij de ‘nieuwelingen’ voor langere tijd aan elkaar worden gekoppeld en samen aan opdrachten kunnen werken.
  • Kleinere organisaties kunnen op een positieve manier gebruik maken van hun beperktere omvang, bijvoorbeeld door medewerkers rond te leiden langs relevante plekken van de organisatie waardoor de nieuwe medewerker snel alle aspecten van het bedrijf leert kennen. Kleinere organisatie zullen het ook eerder zoeken in een mentorsysteem, waarbij nieuwe medewerkers laagdrempelig een beroep kunnen doen op de kennis en ervaring van collega’s die al wat langer meelopen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.