Coaching op de Werkvloer, leidraad

Coaching op de werkvloer is een ontwikkelingsproces waarbij een medewerker (of manager) begeleid wordt door een meer ervaren persoon. Deze coach helpt bij het bereiken van specifieke professionele competenties of doelen. In deze leidraad voor HR-adviseurs leest u meer over coaching.

Coaching is een gepersonaliseerde aanpak die zich richt op zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling van de medewerker. Coaching draagt bij aan betere resultaten door het verhogen van de duurzame inzetbaarheid en het welbevinden van medewerkers. Het helpt talent te behouden, uitval te voorkomen en bevordert de groei van zowel medewerkers als leidinggevenden.

Krachtig HR-instrument voor ontwikkeling
Coaching is een krachtig HR-middel voor ontwikkeling en groei en verschilt van feedback geven en van intervisie door de persoonlijke en doelgerichte aanpak. Organisaties die werken met medewerkers die zelfstandig werkende professionals zijn, hanteren meestal een vorm van coachend leidinggeven die zeer effectief kan zijn.

Dit artikel biedt een overzicht van wat coaching op de werkplek inhoudt, hoe het verschilt van andere ontwikkelingsinstrumenten zoals feedback en intervisie, en gaat in op de nuances van coachend leidinggeven. Het benadrukt ook hoe medewerkers zich kunnen voorbereiden op en actief kunnen deelnemen aan hun eigen coachingstrajecten.

Coaching versus feedback, intervisie en coachend leiding geven

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.