Deze concurrentie-analyse koppelt de kenmerken van uw organisatie aan de strategie. De benchmark leidt tot acties, waarmee u zich van concurrenten kunt onderscheiden.

Door organisatiekenmerken te benchmarken, kan de ontwikkelingsrichting van de organisatie worden ondersteund. Dit gebeurt door de kerncompetenties van de organisatie (dus: niet van de medewerkers) te koppelen aan de organisatiestrategie. Vooraf moet dan een benchmark worden uitgevoerd, waarbij u de eigen organisatie vergelijkt met de concurrentie. Daarvoor kunt u dit benchmark-formulier gebruiken.

Deze concurrentieanalyse kunt u persoonlijk invullen, maar ook met een groepje anderen uit de organisatie. Omdat u waarschijnlijk veel meer ruimte nodig heeft dan één A4tje, kunt u de vakken van het voorbeeldformulier overnemen op flappen, en in groepjes werken aan verschillende onderdelen van de benchmark.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.