Noodloket voor ondernemers (TOGS) geopend

et noodloket voor ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis, is geopend. Bedrijven kunnen daar een eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro aanvragen om hun vaste lasten te betalen. Vanaf vandaag is de reikwijdte van de regeling uitgebreid naar extra groepen ondernemers, zoals winkeliers in de non-foodsector. Aanvragen is nog niet zo eenvoudig, want de website waar dit kan is al dagen overbelast. Maar het kan nog tot 26 juni 2020.

Het noodloket is onderdeel van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS), is geopend. Op zaterdag werd bekend dat ook ondernemers in de non-foodsector een aanvraag mogen doen.

Een andere maatregel uit het noodpakket, de nieuwe regeling voor werktijdverkorting (NOW) waarbij het UWV 90 procent van de salariskosten betaalt, is overigens nog niet in werking. UWV werkt hard om de regeling zo snel mogelijk in te voeren, maar de datum waarop de regeling ingaat is nog niet bekend.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.