Coronacrisis: 11 maatregelen van het Noodpakket voor Banen en Economie

Het kabinet heeft een noodpakket aangekondigd om bedrijven en zzp’ers overeind te houden tijdens de coronacrisis. De bedoeling is dat daarmee ook banen en inkomens van medewerkers worden beschermd. Door de maatregelen, kunnen bedrijven hun personeel doorbetalen en krijgen zelfstandigen een uitkering. Voor het noodpakket zijn miljarden euro’s beschikbaar.

De ministers en staatssecretarissen van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Financiën en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben het pakket dinsdag 17 maart 2020 aan de Tweede Kamer aangekondigd bovenop economische maatregelen die donderdag 12 maart al zijn genomen vanuit het kabinet.

Waar kunnen ondernemers terecht?
Het noodpakket wordt verder uitgewerkt. In de komende dagen wordt bekend gemaakt waar ondernemers precies terecht kunnen.

Banken kunnen aanmeldingen voor de verruimde kredietregelingen (BMKB en GO) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland doen, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ondernemers melden zich hiervoor bij hun kredietverstrekker.

Voor de belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via Belastingdienst.nl/coronavirus.

De regelingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden zo spoedig mogelijk opengesteld.

Bij andere vragen over het coronavirus kunnen bedrijven kijken op Rijksoverheid.nl/coronavirus of op het RIVM. Of ga naar de website van de Kamer van Koophandel. U kunt met vragen ook bellen met het adviesteam van de Rijksoverheid via 0800 - 2117.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.