De werkgever moet zich inspannen om een gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemer weer aan het werk te krijgen. Een reïntegratiebedrijf kan daarbij helpen. Deze informatie met checklist helpt bij de juiste keuze voor een reïntegratiebedrijf.

Als duidelijk is dat een zieke werknemer niet meer binnen uw eigen organisatie terug kan keren in een geschikte functie, moet de werkgever zich inspannen om de werknemer te plaatsen bij een andere werkgever. Omdat dit veel inspanning en expertise vergt, is het te overwegen om een reïntegratiebedrijf in te schakelen. Hier haalt u deskundigheid mee binnen, wat de kans op plaatsing in een geschikte functie vergroot. Het reïntegratiebedrijf stuurt u daar wel een stevige rekening voor.

Een reïntegratiebedrijf gaat met de werknemer aan de slag door middel van bewustwording, scholing, begeleiding en bemiddeling voor werkhervatting. Sommige re-integratiebedrijven werken over de hele breedte, andere specialiseren zich, bijvoorbeeld in het bemiddelen van mensen met psychosociale klachten. Ook zijn er re-integratiebedrijven die zich richten op specifieke branches.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.