HR Tools & Extra's

Wijzigingen voor HR in 2023

De pensioenen worden hervormd, het concurrentiebeding gaat op de schop, net als de regels voor detachering. De WKR wordt uitgebreid en de onbelaste reiskostenvergoeding gaat omhoog. Deze en vele andere wijzigingen voor HR in 2023, vindt u in dit overzicht.

In de begroting van het ministerie van SZW, onderkent het kabinet dat huishoudens moeite hebben om rond te komen door de hoge inflatie. Naast de energietoeslag en accijnsverlaging, worden in 2023 huishoudens extra ondersteunend met een omvangrijk pakket aan maatregelen. Zo wordt het minimumloon versneld verhoogd, net als het kindgebonden budget, terwijl ook in 2023 een energietoeslag uitkomst biedt. Maar overheidsbeleid alleen is niet genoeg, stelt de minister van SZW, die in de inleiding van haar begroting de oproep aan werkgevers herhaalt om de lonen te verhogen.

De aanhoudende personeelstekorten leiden tot zorgen over de kwaliteit en beschikbaarheid van bijvoorbeeld het onderwijs, de zorg en de techniek. Maar de arbeidskrapte kan ook kansen bieden voor mensen die aan de kant staan of een minder sterke positie op de arbeidsmarkt hebben. En het biedt de kans voor werkgevers om te laten zien dat goed werkgeverschap loont. Het kabinet zit niet stil en werkt aan grote stelselwijzigingen, zoals de kinderopvang, pensioenen en de certificering van de uitzendsector. Die moeten leiden tot een structureel sterker Nederland.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.