De pensioenen worden hervormd, het concurrentiebeding gaat op de schop, net als de regels voor detachering. De WKR wordt uitgebreid en de onbelaste reiskostenvergoeding gaat omhoog. Deze en vele andere wijzigingen voor HR in 2023, vindt u in dit overzicht.

Er staan in 2023 grote stelselwijzigingen op stapel, zoals bij de kinderopvang, de pensioenhervorming en de certificering van de uitzendsector. Aanhoudende personeelstekorten bieden kansen aan mensen die langs de kant staan met een minder sterke positie op de arbeidsmarkt. Werkgevers zullen merken dat goed werkgeverschap loont om personeel te behouden. 

Minimumloon ruim 10 procent omhoog
Werken moet meer lonen en het bestaansminimum verstevigen. Daarom heeft het kabinet besloten om de bijzondere verhoging van het minimumloon – met in totaal 7,5 procent – al per 1 januari 2023 door te voeren en deze verder te verhogen naar 8,05 procent. Inclusief de reguliere indexatie, stijgt het minimumloon per 1 januari 2023 dan in totaal met 10,15 procent.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.