Als het met een bedrijf plotseling erg tegenzit, bijvoorbeeld door een brand, kan de werkgever een vergunning voor werktijdverkorting aanvragen. Werknemers kunnen dan een tijdelijke aanvullende WW-uitkering krijgen.

Als er een 'ramp' gebeurt op het werk -zoals een brand of een overstroming- zijn de gevolgen nauwelijks te overzien. Dan is er misschien tijdelijk onvoldoende werk oor alle werknemers. U kunt dan bij het ministerie van SZW een verzoek indienen voor tijdelijke werktijdverkorting. De werknemers, voor wie dit geldt, krijgen dan mogelijk een WW-uitkering.

Als het ministerie van SZW uw verzoek inwilligt, krijgt u een Vergunning werktijdverkorting die maximaal 6 weken geldig is. Verbetert de situatie binnen 6 weken? Dan kunnen uw werknemers weer gewoon aan het werk. Als er nog geen verbetering is, kunt u verlenging van de vergunning aanvragen bij het ministerie van SZW. De aanvraag voor de WW van werknemers vanwege de werktijdverkorting vraagt u aan bij UWV.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.