HR Tools & Extra's

Meerwerk uitbetalen aan werknemer met minimumloon, opletpunten

Wie overwerkende werknemers compenseert in tijd voor hun extra inzet, mag dit nu nog schriftelijk overeenkomen. Sinds 2019 mag dit alleen nog maar, als het is geregeld in de cao. Werknemers die door de compensatie in tijd onder het minimumloon zakken, moet u altijd in geld uitbetalen. Hier vindt u opletpunten.

WIJZIGING CORONACRISIS

Let op: vanwege de coronacrisis moeten de meeste organisaties afschalen, maar er zijn ook plekken waar personeel veel moet overwerken (zoals in de zorg). Normaal gesproken, moet bij te veel overwerk alsnog de hoge WW-premie worden afgedragen. Het kabinet werkt aan een maatregel om dit in 2020 te corrigeren voor organisaties die door de coronacrisis hun medewerkers extra hebben moeten laten overwerken.

Door de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag is het verschil tussen overuren en meeruren sinds begin dit jaar vervallen. Want zowel meeruren als overuren vallen nu onder de noemer ‘meerwerk’ waarvoor nieuwe regels gelden.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.