Werkgevers moeten hun werknemers beschermen tegen tabaksrook. Dat is al jaren zo, maar er zijn soms toch nog vragen over het rookbeleid. Hier vindt u uitleg over de regels en een voorbeeld rookbeleidsplan.

Rookruimte op het werk definitief dicht

Alle rookruimtes op het werk moeten sinds 1 januari 2022 definitief gesloten zijn. In  juli 2021, zijn de rookruimtes in (semi-)publieke en openbare gebouwen al op slot gegaan. Sinds 2022 zijn daarmee alle gebouwen waar Nederlanders werken of komen voor zorg, cultuur, sport, onderwijs en overheid volledig rookvrij.

De verbodsbepalingen gelden zowel voor de traditionele rookwaar als voor vapen en de e-sigaret.

De sluiting van de rookruimtes houdt verband met een uitspraak van de Hoge Raad, die in 2019 oordeelde dat rookruimtes in de horeca in strijd zijn met een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie en per direct moesten sluiten. 

Volgens de Tabaks- en rookwarenwet zijn werkgevers verplicht werknemers in staat te stellen ‘hun werkzaamheden te verrichten zonder daarbij hinder of overlast van roken door anderen te ondervinden.' De werkgever moet daarom een rookverbod instellen op de werkplek en dit ook handhaven.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.