Strategisch opleidingsbeleid sluit aan op organisatie- en talentontwikkeling, op veranderingsprocessen en personeelsplanning. Het wordt geconcretiseerd in een opleidingsplan, dat u ook in HR Tools & extra’s vindt.

De opleiding van medewerkers draait niet alleen (meer) om wat een individuele medewerker moet leren. Ontwikkeling van medewerkers is natuurlijk heel belangrijk, maar die ontwikkeling wel ten goede komen van de strategische doelen van de organisatie. Het gaat dus niet alleen vergroten van de kennis, houding en vaardigheden die in een bepaalde functie nodig zijn, maar ook voor de organisatie als geheel.

Strategisch opleidingsbeleid is geen eenmalige activiteit, maar een ontwikkelingstraject dat aansluit op organisatie- en talentontwikkeling, op veranderingsprocessen en personeelsplanning. Zodra zich wijzigingen voordoen in de organisatiestrategie, is het vanzelfsprekend dat u het strategisch opleidingsbeleid hierop aanpast.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.