Oproepkracht: dit aanbod moet u doen als u de NOW heeft gebruikt

Na 12 maanden moet u aan oproepkrachten een aanbod doen voor een vaste arbeidsomvang. Dit aanbod is gebaseerd op het gemiddeld aantal gewerkte uren in de voorgaande 12 maanden. Maar hoe zit dat, als u voor de oproepkracht afgelopen jaar NOW heeft aangevraagd? Of als de oproepkracht afgelopen jaar veel minder, of juist meer, heeft gewerkt dan normaal? Hier vindt u de antwoorden.

Stel, u heeft als werkgever een oproepkracht in dienst. Op grond van de wet bent u verplicht om na 12 maanden aan de oproepkracht een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang. Deze verplichting geldt ook tijdens een sluiting van uw bedrijf als gevolg van de lockdown. Als uw oproepkracht binnenkort 12 maanden voor u werkt, welke arbeidsomvang moet u nu aanbieden na het afgelopen “corona-jaar”? Advocaat Arbeidsrecht Linda Jacobs zet het antwoord op deze vraag hier uiteen, aan de hand van onderstaande casus.

Casus: oproepkracht doorbetaald met NOW
Jaap is op 1 januari 2020 als oproepkracht bij u in dienst getreden. Jaap heeft in de maand januari gemiddeld 16 uur per week gewerkt. Door de coronacrisis heeft u minder werk voor uw werknemers. U heeft om die reden de oproepkrachten, zo ook Jaap, niet meer opgeroepen om te komen werken. Met gebruik van de NOW-regeling, heeft u uw werknemers, inclusief de oproepkrachten, wel doorbetaald.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.