De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (NVP) heeft een gedragscode voor sociale veiligheid ontwikkeld, met speciale aandacht voor het MKB. De code moet helpen om een gezonde, respectvolle, en inclusieve werkomgeving te creëren en te behouden.

De NVP-gedragscode biedt inzicht in stappen die genomen kunnen worden om sociale veiligheid te vergroten, zoals het ontwikkelen van beleid, het aanbieden van trainingen en bewustwordingscampagnes, en het instellen van processen voor het melden en afhandelen van incidenten.
Als service naar onze abonnees, vindt u in dit artikel de links naar de documenten van de NVP.

Vrijheid en vakmanschap
Sociale veiligheid is essentieel voor de kwaliteit van dienstverlening en het welzijn van medewerkers, van bestuurders tot aan medewerkers.

Het streven naar een sociaal veilige werkomgeving omvat het creëren van een cultuur waarin respect, diversiteit, en openheid worden gewaardeerd, en waar medewerkers zich veilig voelen om zichzelf te zijn en hun vakmanschap in te brengen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.