NOW 3: nog 9 maanden loonsubsidie voor getroffen bedrijven coronacrisis

Vanaf 1 oktober 2020 wordt de regeling voor loonkostensubsidie met drie keer drie maanden verlengd. De NOW 3.0 ondersteunt bedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. De lat voor het aanvragen van de loonkostensubsidie ligt nu hoger , maar de lonen mogen naar beneden worden aangepast.

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid is onderdeel van het steun- en herstelpakket dat de ministers en staatssecretarissen van Financiën, Economische Zaken en Klimaat, en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Getroffen werkgevers kunnen vanaf 16 november bij het UWV loonkostensubsidie aanvragen voor de eerste drie maanden van de NOW3.0.

Het kabinet heeft intensieve gesprekken gevoerd met vakbonden en werkgevers over de vormgeving van de verlengde regeling. De uitkomst daarvan is dat de minimale omzetdaling die bedrijven moeten hebben om recht te hebben op de NOW, in het eerste tijdvak 20% blijft, maar daarna omhoog gaat naar 30%. Met het geld dat zo vrijkomt kunnen werknemers van werk naar werk worden begeleid. De voorwaarden hiervoor zijn vastgelegd in een ‘aanvullend sociaal pakket’ van 1,4 miljard euro dat in overleg met de sociale partners wordt uitgewerkt.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.