Corona steunpakket 3.0: overzicht van 8 maatregelen

Door de coronacrisis houden bedrijven last van beperkende maatregelen. Vanaf 1 oktober 2020 zal een derde steunronde in werking treden die negen maanden duurt, tot 1 juli 2021. Hier vindt u een overzicht van de 8 maatregelen die het kabinet neemt om de economie door de coronacrisis heen te loodsen.

Ondanks de miljardensteun, waarschuwt het kabinet dat het niet alle bedrijven en zelfstandigen overeind kan houden. Waar nodig zal het kabinet passende aanvullende acties ondernemen, ook in de laatste kabinetsperiode die na komende Prinsjesdag ingaat. In de Rijksbegroting worden de plannen nader uitgewerkt, maar het kabinet wil nu al duidelijkheid geven over de verlengde steunmaatregelen voor de komende 9 maanden.

Drie pijlers: steun, innoveren en omscholen
Het steunpakket bestaat uit drie pijlers, die moeten beschermen wat levensvatbaar is, nieuwe investeringen aanjagen en perspectief bieden door een sociaal pakket.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.