Aanvullend sociaal pakket voor omscholing van werknemers

Nu de coronacrisis aanhoudt, betekent dit dat ze zich moeten om- en bijscholen zodat ze andere taken kunnen vervullen binnen het bedrijf waar ze werken, of bij een andere werkgever. Het kabinet trekt daarom €1,4 miljard uit voor een aanvullend sociaal pakket.

Het kabinet wil goede begeleiding bieden aan mensen die hun werk zijn verloren of dreigen te verliezen. Zo maakt het kabinet middelen vrij voor regionale mobiliteitsteams en geeft het een impuls om mensen uit de banenafspraak betrokken te houden bij de arbeidsmarkt. Daarnaast gaat het kabinet omzetverlies van SW-bedrijven bijplussen en komt er geld voor de gemeentelijke dienstverlening van bijstandsgerechtigden. Ook de dienstverlening van UWV aan WW-, WGA- en Wajong-uitkeringsgerechtigden wordt op peil gehouden. In totaal is hiervoor €650 miljoen beschikbaar.

Vaardigheden vergroten met bij- en omscholing
Daarnaast gaat het kabinet mensen helpen om hun kennis en vaardigheden bij te werken of zich om te scholen naar ander werk. Voor sommige mensen is dat nodig om binnen hun bedrijf de veranderingen bij te benen, voor andere mensen is scholing noodzakelijk om aan een andere baan te kunnen beginnen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.