De Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) biedt bescherming aan mensen met tijdelijk werk, terwijl werkgevers (iets) eenvoudiger personeel kunnen ontslaan. Flexwerk en payrolling zijn minder aantrekkelijk. Hier vindt u alle modellen en checklisten over de WAB bij elkaar.

Hervorming arbeidsmarkt en arbeidsrecht 2024

De politiek heeft plannen om de arbeidsmarkt vanaf 2024 te hervormen. Er is een enorme waslijst aan plannen en ideeën gepubliceerd, met als gemeenschappelijk kenmerk dat die nog (verder) moeten worden uitgewerkt.

Wel is duidelijk dat vaste contracten (nog meer) de norm moeten worden. Flexcontracten verdwijnen en worden vervangen door het basiscontract. Een nieuw kabinet moet deze plannen invoeren in 2024; het is de vraag of die op deze manier door kunnen gaan.

Meer informatie hierover vindt u in de link naast dit artikel.

Voorzover HR dat nog niet heeft gedaan, is het wel belangrijk dat uw organisatie goed inzicht heeft in de WAB. Want voor medewerkers met een vast contract, is de WW-premie sinds 2020 wel 5 procentpunt lager dan voor tijdelijke krachten. Een goed voorbeeld van hoe de WAB werkgevers verleidt om meer werknemers in vaste dienst te nemen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.