HR Tools & Extra's

Studiekostenvergoeding, model aanvraagformulier en overeenkomst

Organisaties stimuleren de ontwikkeling van hun medewerkers en vergoeden veelal gemaakte studiekosten. Daar horen goede afspraken bij. Deze voorbeeldregeling met een aanvraagformulier en een studiekostenovereenkomst, helpen u daarbij. Sinds augustus 2022 moet u wel rekening houden met enkele aanpassingen.

Medewerkers die zich blijven ontwikkelen vormen de ruggengraat van moderne organisaties. Daarvoor moeten zij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in hun vak. In bepaalde gevallen stellen werkgevers daarom opleidingen verplicht, als die voor de uitoefening van de functie noodzakelijk zijn.

Daarnaast kunnen werkgevers ook stimuleren dat werknemers zich blijven scholen en ontwikkelen, bijvoorbeeld door een regeling in het leven te roepen die studiekosten geheel of gedeeltelijk vergoedt. De mate van de vergoeding hangt meestal af van het belang van de cursus of opleiding voor de organisatie en het persoonlijk professioneel opereren van de werknemer.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.