Organisaties stimuleren de ontwikkeling van hun medewerkers en vergoeden veelal gemaakte studiekosten. Daar horen goede afspraken bij. Deze voorbeeldregeling met een aanvraagformulier en een studiekostenovereenkomst, helpen u daarbij. Sinds augustus 2022 moet u wel rekening houden met enkele aanpassingen.

Einde STAP, verruiming van de SLIM-regeling

Eind 2023 is de STAP-regeling voor persoonlijke (loopbaan-)ontwikkeling afgeschaft. Een deel van het STAP-budget wordt ingezet voor een verhoging van de SLIM-regeling (subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb) vanaf 2024 tot en met 2027. Aan de SLIM-subsidie wordt een tijdelijke voorziening voor individuele scholing toegevoegd; in totaal komt een bedrag van € 73,5 miljoen beschikbaar.

In het midden- en kleinbedrijf (mkb) is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en zich ontwikkelen tijdens hun werk. Door seizoensarbeid is het ook in de landbouw, horeca en recreatiesector lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen. Met de SLIM-regeling wil de overheid leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend maken. Door te investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van de medewerkers.

Werkgevers kunnen met de SLIM-regeling tot € 25.000 krijgen voor de opleiding en ontwikkeling van werknemers. De aanvragen kunnen door individuele mkb-bedrijven worden gedaan, maar ook door samenwerkingsverbanden van bedrijven in het mkb en door grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector.
Zie voor meer informatie de link naast dit artikel

Medewerkers die zich blijven ontwikkelen vormen de ruggengraat van moderne organisaties. Daarvoor moeten zij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in hun vak. In bepaalde gevallen stellen werkgevers daarom opleidingen verplicht, als die voor de uitoefening van de functie noodzakelijk zijn.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.