HR Tools & Extra's

Loonkostenvoordeel (LKV) voor doelgroepen vanaf 2018

Vanaf 2018 krijgt u loonkostenvoordeel (LKV) voor oudere en arbeidsgehandicapte werknemers, in plaats van de premiekorting die u voorheen ontving. In veel gevallen moet u wel de salarisadministratie aanpassen. Ook moet de werknemer actie ondernemen om het LKV te kunnen UWV.

Na invoering van het lage-inkomensvoordeel (LIV) in 2017, krijgen werkgevers per 2018 ook loonkostenvoordeel (LKV). Het LKV vervangt het systeem van premiekortingen zoals dat tot eind 2017 geldt. Maar om dat goed in te voeren, moet u wel de juiste P-administratie voeren. Zowel het LIV als het LKV zijn onderdeel van de nieuwe Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).

Hoogte en duur vergoeding loonkosten
De loonkostenvoordelen zijn wel lager per werknemer dan de premiekortingen. Daar staat tegenover dat meer werkgevers gebruik kunnen maken van de loonkostenvoordelen. En kleine ondernemers kunnen de volledige tegemoetkoming krijgen. Bij de korting op de premies kregen zij vaak maar een deel vergoed. Omdat zij minder premies werknemersverzekeringen betaalden dan de maximale premiekorting.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.