Dit formulier kunt u uitreiken aan werknemers die een hypotheek willen aanvragen. Het formulier bevat ook een intentieverklaring voor medewerkers zonder vaste aanstelling.

Medewerkers die een hypotheek willen afsluiten, of oversluiten, moeten doorgaans van de hypotheekverstrekker een werkgeversverklaring overleggen. Op dit formulier tekent de werkgever aan of de werknemer al dan niet in vaste dienst is, hoe hoog het inkomen is en of er eventueel leningen lopen via het bedrijf.
Hiernaast treft u een uitgebreid modelformulier aan, dat u kunt downloaden als Word-document en eventueel kunt aanpassen (alhoewel u hier wel heel voorzichtig mee moet zijn).

Formulier gaat vaak heen en weer
Let op, dat medewerkers u ook kunnen vragen om het specifieke formulier in te vullen van de hypotheekverstrekker, of het veelgebruikte formulier van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) van het Waarborgfonds Eigen Woningen.
Dit formulier vindt u hiernaast ook in HR Tools & Extra’s, maar op de site van NHG is het ook op een interactieve manier invulbaar.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.