HR-beleid is alleen effectief als we de context meenemen waarin de organisatie opereert. Organisaties die hun HR-beleid tegen het licht houden, willen weten of dat nog wel bijdraagt aan het behoud van werknemers. Bedrijven moeten daarnaast innoveren, investeren in hun personeel en HR moet weer mensgericht gaan werken. De HR-adviseur gaat zich richten op de zorgvuldige begeleiding van werknemers bij de ontwikkeling van hun loopbaan.

Bij het bepalen van personeelbeleid is het een goed idee om medewerkers ook eens te vragen of en waarom ze een functie zoeken bij een andere werkgever en wat ze daarin zo aantrekt. Daaruit blijkt vaak dat bij hun keuze voor een andere werkgever meer aspecten tellen dan arbeidsvoorwaarden alleen.

Het is verleidelijk om meer salaris te bieden om talenten voor de organisatie te bouden, maar een aantrekkelijk werkklimaat is niet met geld te koop. Dat vergt een menselijke benadering met mensgericht HR-beleid, waarin medewerkers zich thuis voelen en optimaal kunnen presteren.  

ALGEMEEN PERSONEELSBELEID 

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.