In 2022 komt er een vergoeding voor thuiswerken, zijn rookruimtes verboden en krijgen ouders 9 weken betaald ouderschapsverlof. Hier vindt u een uitgebreid overzicht met de belangrijkste veranderingen voor HR in 2022, inclusief de voornemens in het coaltieakkoord van het kabinet Rutte IV.

Hervormingen in het arbeidsrecht
Het aanstaande kabinet Rutte IV gaat grote hervormingen in de arbeidsmarkt doorvoeren, die de bestaanszekerheid van lage- en midden inkomens versterken en de lasten verlagen. De verschillen tussen vast en flex moeten kleiner worden. Nu zijn te veel mensen in Nederland afhankelijk van tijdelijke contracten. Daarom worden oproep-, uitzend- en tijdelijke arbeidscontracten ‘beter gereguleerd’.

Wettelijk minimumloon gaat omhoog
Er komt een minimumuurloon op basis van de 36-urige werkweek. Bovendien gaat het minimumloon stapsgewijs met 7,5% omhoog. Daarbij blijft de koppeling met de uitkeringen in stand, maar de AOW stijgt niet automatisch mee.  Voor ouderen komt er wel een hogere ouderenkorting.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.