HR Tools & Extra's

Wijzigingen voor HR in 2022

In 2022 komt er een vergoeding voor thuiswerken, zijn rookruimtes verboden en krijgen ouders 9 weken betaald ouderschapsverlof. Hier vindt u een uitgebreid overzicht met de belangrijkste wijzigingen voor HR in 2022.

Ondanks de goede economische cijfers en de afnemende coronacrisis, zijn ook de komende periode nog maatregelen nodig om mensen en bedrijven te ondersteunen. Maar het kabinet is demissionair en kon op Prinsjesdag dus geen al te grootse plannen presenteren voor het komende jaar. Toch heeft het kabinet wel degelijk plannen voor 2022, die niet kunnen wachten. Verder is het heel goed mogelijk dat de Tweede kamer andere wijzigingen afdwingt tijdens de Algemene politieke beschouwingen, die gevolgen kunnen hebben voor de HR-praktijk.

Al met al, is de lijst met wijzigingen die Personeelsnet filterde uit de Rijksbegroting en het belastingplan voor 2022, toch nog indrukwekkend. Een overzicht met de belangrijkste wijzigingen voor HR-professionals in 2022, vindt u hieronder.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.