HR-vakgebied: 5 verbeterpunten voor strategisch advies

Het HR-vakgebied kan beter bijdragen aan de organisatie, als HR professionals bredere professionele ervaring opdoen. Met de volgende aandachtpunten kunnen de adviezen van de HR-afdeling waardevoller worden.

Volgens David Creelman, publicist over human capital management snakken topmanagers die met grote veranderingsprocessen te maken krijgen, naar advies over personeel en organisatie. Maar als ze te rade gaan bij de HR-afdeling, is daar lang niet altijd begrip voor de uitdagingen waarvoor het management staat. De P&O-er kan natuurlijk wel adviseren over teambuilding of functieprofielen, maar helaas in mindere mate over de specifieke organisatieproblemen die de manager moet oplossen.

De loopbaan van HR-professionals moet daarom drastisch wijzigen, stelt Creelman. Als dat niet gebeurt, zullen managers hun HR-afdeling namelijk nooit om strategisch advies vragen. In plaats daarvan huren ze externe adviesbureaus in, die over consultants beschikken met een bredere werkervaring.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.