Menselijk kapitaal: mensen zijn veel meer waard dan machines

De focus van veel bedrijven ligt op technologie, automatisering en machines. Maar de potentiële waarde van hun personeel, is ruim twee keer hoger dan deze ‘hardware’. Bedrijven moeten hun talentvolle medewerkers daarom koesteren en uitdagen. Het 'ouderwetse' HR-begrip menselijk kapitaal, blijkt dus nog steeds van waarde.

Gemotiveerde medewerkers zijn nog steeds de motor van een bloeiend bedrijf en van innovaties. Geld is niet de belangrijkste motivator, blijkt uit een whitepaper van organisatieadviesbureau KornFerry (PDF), dat het bekende HR-begrip menselijk kapitaal opnieuw onder de aandacht brengt van HR-professionals omdat het nog steeds van belang is voor het vakgebied.

Het raadsel van werknemersmotivatie
Op veel fronten gaat het op de werkvloer structureel beter dan jaren geleden. Want ondanks verstorende ontwikkelingen, draait de economie volop en is de werkloosheid laag. Je zou dus verwachten dat werknemers gelukkig zijn en graag presteren op hun werk. Maar over de motivatie van werknemers, bestaan toch zorgen. Werknemers willen wel graag hard werken, maar zeventig procent voelt zich niet echt verbonden met hun baan.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.