Disfunctioneren werknemer, aanpak verbeterproces

Zomaar een medewerker ontslaan omdat die niet goed functioneert, is in Nederland niet toegestaan. Want u moet de disfunctionerende medewerker eerst een eerlijke kans geven om zich te verbeteren. Leg goed vast hoe het verbeterproces verloopt. Hier ziet u wat de inhoud van een verbeterplan kan zijn.

Het verbeterplan moet onderdeel zijn van een bredere dossieropbouw, waarbij voortgangsgesprekken, functioneringsgesprekken en/of personeelbeoordelingen  de basis vormen. Samen met de resultaten van het verbeterplan, kan dit een sluitend dossier vormen ingeval de werkgever toch tot ontslag moet overgaan aan het eind van het traject.

Bewaar alle gespreksverslagen en correspondentie daarom in het personeelsdossier van de werknemer. Verstrek kopieën van deze documenten aan de werknemer. Op deze manier kunt u goed aantonen welke stappen zijn genomen om het functioneren van de werknemer te verbeteren. En dat u zich als goed werkgever heeft gedragen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.